asdf

Kamarás Iván kedvéért jött az angol rendező Budapestre

„Kiváló az angolja, magabiztos karakter és jóképű is”

 jo_hangulatban_zajlott_az_utoszinkron

A nyár elején érkezik az az angol film, aminek egyik főszerepét Kamarás Iván játssza. A második világháború alatt játszódó akció-thrillert még tavaly forgatták Skóciában, most maga a rendező jött Budapestre, hogy instruálja a színészt az utószinkron során. Mindeközben a skótok legnépszerűbb whiskyje is előkerült…

Nagy megtiszteltetés érte Kamarás Ivánt, ugyanis Kieran Parker angol rendező csak miatta utazott Magyarországra. Filmes körökben ez éppen fordítva szokás, hiszen az utószinkronizáláshoz mindenképp szükség van a rendezői utasításokra, ám Iván munkái nem tették lehetővé, hogy Londonba menjen.

Ivan_hamar_rahangolodott_az_utomunkara

„Imádtam együtt dolgozni Kieran-nel és a stábbal. Skóciában forgattuk az Outpost-ot, nagyon sok jelenetünk készült a gyönyörű, érintetlen, néha már kicsit meseszerűen zord vidéken, kedves emlékeket őrzök. Éppen ezért, amikor megtudtam, hogy Kieran idejön – ami tényleg nagy dolog, hiszen akár webkamerán keresztül is kontaktálhattunk volna – valami olyannal akartam meglepni, ami őt is Skóciára emlékezteti. Egy díszdobozos Famous Grouse whiskyt vettem neki, a skótok első számú italát. Ezt nálunk ismertem meg, és ott is szerettünk koccintani a scotch-csal” – nosztalgiázik a színész. 

Ezúttal a koccintás viszont elmaradt – az idő rövidsége miatt azonnal bele kellett fogni a munkába.

„Iván nagyszerű színész és különös módon, ezt már az első percben éreztem – kezdi a rendező. – A castingok során sok jelöltet meghallgattunk személyesen, vele viszont először csak interneten tudtunk beszélgetni. Már akkor jött a felismerés, hogy WOW, igen, ő az a színész, akit Fyodor szerepére szeretnék. Kiváló az angolja, magabiztos karakter és jóképű is. Nagyon jó újra a film hatása alá kerülni, hiszen lassan egy éve forgattuk, de az utószinkron alatt pillanatokon belül újra Skóciában érezzük magunkat.”

Ezt pedig Ivánon is lehetett érezni, hiszen minden különösebb ráhangolódás nélkül, ismét a katonaszerepben és a sztoriban találta magát. Pedig magyarként angol nyelven saját magát szinkronizálni kívülről sem tűnik egyszerű feladatnak.

kozos_emlekek_skociabol

„Rengeteg mindenre kell figyelni egyszerre. Amíg mondjuk egy angolról magyarra szinkronizált filmnél a lényeg annyi, hogy érezd, körülbelül mikor kezdődik és mikor ér véget a mondandó, addig itt pontosan úgy és olyan tempóban kell formázni a szavakat, mint akkor, a forgatáson. Egyetlen apró hiba sem lehetséges, hiszen akkor a néző azonnal érezni fogja, hogy valami nem stimmel” – avat be a kulisszatitkokba Iván.

A színész egyébként hamarosan ismét külföldre utazik forgatni, ezúttal egy Dél-Afrikában készülő produkción dolgozik majd, amiről azonban még nem árulhatott el többet.

Forrás: RedLemon

Megosztás facebookon