asdf

Keresd a nőt!

  • Szerző: P. Kristóf
A jogász buktája után a héten ismét hódít Cameron Diaz a vásznon A csajok bosszúja című vígjátékban, ezért a gyönyörű szőkeség eddigi legszórakoztatóbb filmjét választottuk heti kedvencünknek.

A Farrelly testvérek jellegzetes humorát először a Dumb és Dumberben ismerhette meg a közönség, mely mára igazi kultvígjátékká nőtte ki magát, majd második filmjükkel, a Tökös tekéssel megismételték sikerüket. Ezt követően érkezett harmadik és egyben egyik legkülönlegesebb alkotásuk, a Keresd a nőt! Ezúttal sem tértek le túlságosan a már kitaposott ösvényről, fogták a romantikus komédia stílusjegyeit és összekeverték azt kiborító humorukkal, majd mindezt megfűszerezték pár hollywoodi sztárral és már készen is van minden, ami a könnyfakasztó nevetéshez szükséges.

Keresd a nőt!

A történet főszereplője Ben Stiller karaktere, egy igazi lúzer, akinek a szalagavatón végre valóra válik legnagyobb álma, hiszen a gyönyörű Mary, vagyis Cameron Diaz eljön vele a bálba. Minden a legnagyobb rendben zajlik, csakhogy az indulás előtti utolsó pillanatban véletlenül pisilés közben rosszul rántja fel a sliccét és már is kész a baj, micsodája beragad a vasfogak közé, így élete legszebb estéje helyett a legkínosabbat éli át, végül a megaláztatások után kórházban köt ki és tizenhárom évig nem is látja szerelmét, de továbbra is a megszállottja marad. 

Keresd a nőt!

Legjobb barátja azt tanácsolja neki, hogy ha ennyire szereti, fogadjon egy magánnyomozót, hogy kiderítse, merre él a lány jelenleg és felvehesse vele a kapcsolatot. Így kerül a képbe Matt Dillon figurája, aki egy zsenge bajszú, laza, nőcsábász detektívet alakít. Sikerül is a lány nyomára akadnia, csakhogy ahelyett, hogy segítséget nyújtana, beleszeret ő is Marybe és tovább nehezíti a helyzetet. Közben szép lassan kiderül, hogy nem csak ők ketten versenyeznek a lány kegyeiért, hanem mindenki, akivel találkozik.

Keresd a nőt!

Már az alapsztoriból is látszik, hogy nem egy szokványos darabbal van dolgunk, ami tekintve a romantikus vígjátékok sablongyárát, egy kifejezetten jó tulajdonsága a filmnek. Azonban nem csak kiforgatják a közhelyes helyzeteket, gúnyt űznek belőlük, de még az egész hangulatát is elrontják a gross out humor, vagyis a gyomorforgató, felháborító és kiborító poénok tömkelegével. Ez a legtöbb esetben az altáji testnedvek olyan helyre keveredésében merül ki, ahol nem kéne lenniük és ez ugyanannyira sablonos és unalmas, mint mondjuk egy zenés összevágás a friss szerelmesek idlli életéről. Farrelly-ék azonban nem ilyen egyszerűen látják a helyzetet, náluk mindennek még mélysége is van és ahogy már a Dumb és Dumberben is láthattuk, náluk még egy hashajtó okozta fosás is egetrengetően vicces és eredeti tud lenni.

Keresd a nőt!

Ők azonban nem csupán ezekre építenek, a zselé helyett sperma a hajra kombináció csupán egy kellék a filmben, a valódi humort ugyanis a kifejezetten groteszk történet és a kínos helyzetekből fakadó nevetések emelik naggyá, ez a fő specialitásuk. A Keresd a nőt! azonban ennek a stílusnak is a legérettebb és legszórakoztatóbb darabja, annyira jól sikerült, hogy Cameron Diaz megkapta érte első Golden Globe-jelölését, míg a filmet magát az Amerikai Filmintézet beválasztotta a 100 legviccesebb film közé, a Total Film olvasói pedig minden idők negyedik legjobb vígjátékának szavazták meg. Ezen kívül számtalan díjat bezsebelt, köztük az MTV Movie Awards gáláján például a legjobb film díját is, de a zenei adó Matt Dillon gonosz karakterét is elismerte, amely kétségtelenül az egyik legzseniálisabb színészi teljesítmény volt a műben. 

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon