asdf

Magneto 5 legjobb pillanata

Ian McKellen a héten közel tíz évnyi kihagyás után végre visszatért Magneto szerepébe, ezért a színész és a karakter előtt tisztelegve készítettünk egy összeállítást a mutáns legjobb filmjeleneteiből.

5. Magneto elpusztítja a Golden Gate hidat

Az X-Men: Az ellenállás vége című film végső ütközetében Magneto erejét felhazsnálva felemeli San Francisco híres hídját, a Golden Gate-et, hogy az óceán közepén álló, elszigetelt Alcatraz nevű börtönt összekösse a szárazfölddel, hogy az ott fogva tartott mutánsok kiszabadulhassanak. Az első két rész után itt a Csúcsformában trilógiával ismertté váló Brett Ratner vette át a rendezői posztot Bryan Singer-től, amit a rajongók és a kritkusok elég negatívan fogadtak, állításuk szerint a leggyengébb X-Men filmet hozta össze. Egy viszont biztos, a hídrombolós jelenet minden korábbinál látványosabb és nagyszabásúbb pusztítást hozott a szériába, amivel már önmagában rengeteget adott a sorozathoz.

4. Magneto és Farkas harca

Farkas és Vadóc egy vonaton menekül, amikor hirtelen Magneto, mintha csak egy konzervet nyitna ki, feltépi annak tetejét, hogy magával vigye a lányt. Farkas öntelten bízva képességeiben megpróbálja felvenni vele a harcot de Magneto a testében levő fémnek köszönhetően játékbabaként bánik vele, karmait széthajlítja és a magasba emeli. Farkas látva, hogy fizikailag alulmaradt, csípős nyelvével próbál elégtételt venni, mire Magneto flegmán beoltja és lehajítja, majd magával viszi Vadócot. Ilyen egy vérbeli, laza és ízig-vérig menő főgonosz.

3. Magneto és Xavier sakkozik

Az első X-Men végén Magnetot sikerül elkapni és egy különleges, fém nélküli szuperbörtönbe zárni. Régi barátja és mostani ellensége, Xavier pedig tiszteletét teszi nála, hogy emelkedett eszmecserét folytatva sakkozzanak. Magneto ekkor bevallja neki, hogy az emberek ellen és a mutánsokért folytatott háború még közel sem ért véget, ehhez pedig bármilyen eszközt felhasznál majd. Xavier pedig biztosítja róla, hogy mindig ott lesz, hogy felvegye vele a harcot. Gyönyörű és lírai ars poetica, mindezek mellett pedig idegtépő befejezés, ugyanis csak arra tudunk gondolni, vajon hogyan jut ki innen.

2. Magneto megszökik a börtönből

A második részben végre megkapjuk a választ a legizgatóbb kérdésünkre, Magneto ugyanis egy elképesztően laza trükkel végre megszökik a szuperbörtönből. Ebben Mistique lesz segítségére, aki fémet juttat az egyik őr testébe, amit Magneto egy mozdulattal kitép belőle, majd golyókká formázva azt szétzúzza a falakat. Szökése egyszerűen brutális és zseniális, leginkább Hannibal Lecter filmtörténelmi szabadulásához haosnlítható.

1. Magneto és a nácik

A mutánsok egész filmes univerzuma ezzel a jelenettel indul, amikor egy szegény kisfiú szüleit elragadják a nácik, míg őt ott hagyják. Magneto itt fedezi fel először képességeit, mikor az anyja után nyúlva meghajlítja a vaskerítéseket. Ez az egyetlen jelenet minden eddiginél nagyobb mélységet ad a képregényfilmnek, mindezzel együtt pedig soha nem látott motivációval látja el a főgonosz Magnetot, akit egy kicsit megérthetünk, miért ábrándult ki az emberiségből.

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Már mozikban az X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI!

Megosztás facebookon