asdf

A képregényhősök meghódítják a kis képernyőt is

Ugyan már jó ideje a képregényfilmek határozzák meg a hollywoodi blockbuster-vonalat, úgy tűnik, hogy ez még sem elég. A 2014/15-ös televíziós évadban olyan ikonikus képregénykarakterek vetik meg majd a lábukat a kis képernyőn, mint Flash, Constantine vagy Daredevil.

1. Flash

theflash_ruha

Flash a DC-képregénybirodalom egyik legjelentősebb alakja, nem beszélve arról, hogy Superman, Batman és Csodanő oldalán ő is alaptagja az Igazság Ligájának. Ezért is érthetetlen számomra, hogy nem kapott még saját mozifilmet a villámlábú szuperhős. Na, majd most! A CW - csatorna, amely a hazánkban is népszerű Zöld Íjász sorozatot gyártja, úgy döntött, hogy tv-sorozat formájában végre vászonra viszik Barry Allen-t, vagyis Flash-t. Aki követte az íjászos szuperhős második évadját, az már láthatta a karaktert, ugyanis pár rész erejéig „beugrott” Starling City-be. A rajongói visszajelzések alapján nagyon jól sikerült Barry Allen bemutatkozása.

A címszereplőt Grant Gustin fogja alakítani, a sorozat premierje pedig várhatóan 2014 őszén kerül majd a képernyőre.

2. Gotham

gotham_fox

A FOX – csatorna berkein belül készülő Gotham c. sorozat a másik olyan képregény feldolgozás, amelyet rajongók millió várnak. Ez a széria, ezúttal nem a Denevérembert helyezi a középpontba, hanem James Gordon nyomozót, akinek a szemszögéből hétről-hétre fokozatosan ismerhetjük majd meg Gotham véres és kegyetlen alvilágát. Ez idáig nem tűnik többnek egy képregény köntösbe csomagolt epizodikus krimi-sorozatnál, ám az már lényegesen növeli a várakozási faktort, hogy olyan nemezisek bukkannak majd fel és törnek borsot a nyomozó orra alá, mint Pingvin vagy Rébusz. Sőt Bruce Wayne is szerepelni fog, igaz, itt még ártalmatlan gyerekként.

James Gordon szerepében a Narancsvidék sztárját, Ben McKenzie-t láthatjuk. Rajta kívül szerepelni fog a sorozatban Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith is, aki a Mátrix-ból lehet ismerős.

3. Constantine

constantine_nbc

A 2005-ben bemutatott Constantine nagyon vegyes fogadtatásban részesült. A rajongók nagy többsége azt sérelmezte, hogy a címszereplő karaktert alakító Keanu Reeves külseje nem idomult a képregényfüzetben megismert szereplőhöz, ráadásul a történettel is probléma volt. Kilenc évvel a mozifilm után az egyik legnagyobb amerikai országos csatorna, az NBC úgy döntött, hogy megpróbál új életet lehelni a népszerű képregény figurába. Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerrel, mert a főszereplőről, Matt Ryan-ről kijött képek láttán a rajongók elégedetten „csettintettek”.

A horror-fantasy sorozat, a Constantine bemutatója szintén ősszel esedékes.  

4. Daredevil

daredevil_netflix

A vak szuperhős – hasonlóan a Constantine-hoz – a moziban egyszer már leszerepelt. Akkor Ben Affleck vállalta, hogy belebújik a szuperhős gúnyájába, ám végül finoman szólva sem sikerült emlékezetest, de még csak szórakoztatót sem alkotnia. Azóta már valószínűleg ő is megbánta, hogy leszerződött a filmre.

Most a Netflix próbálkozik azzal, hogy helyre tegye a népszerű képregény karakter renoméját. Ezúttal a Fenegyerek szerepében Charlie Cox-ot láthatjuk, és ellenben a többi ősszel induló sorozattal, a Daredevil csak 2015-ben kerül bemutatásra.

5. További három új Marvel sorozat érkezik 2015-ben

marvel_sorozatok2015

Annak ellenére, hogy a Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. sem nézettségileg, sem pedig minőségileg nem szólt akkorát, mint, amit vártak tőle, a Marvel továbbra sem adja fel a küzdelmet. Az egyik fronton folyamatosan építgetik a saját kis univerzumukat, a másikon pedig a televízió meghódítására törekednek. Ezt jól alátámasztja az, hogy 2015-ben további négy Marvel-karakter lesz televíziós sorozat formájában bemutatva. Ráadásul nem is kicsit ambiciózus tervbe vágták a fejszéjüket, ugyanis a Daredevil-en kívül érkező Iron Fist, Jessica Jones és Luke Cage-sorozatok mind összefüggnek majd egymással. A négy karakter történetét pedig végül a The Defenders-sorozat fogja végleg lezárni. Nagyon izgalmasan hangzik ez a projekt.

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon