asdf

Box Office: A legendák sem bírtak a teknőcökkel

Számomra továbbra is a Tini nindzsa teknőcök élőszereplős verziójának menetelése a nyár egyik legnagyobb meglepetése, hiszen amellett, hogy sikerült Star-Lordékat megfosztaniuk a jól megérdemelt trónjuktól, még a nagy öregeket is alaposan elpáholták!

Ideje végleg nyugdíjba vonulni

Legalábbis A feláldozhatók 3. részének nyitó számai szerint. Az előzetes elvárások szerint legalább 30 millió körüli nyitányt vártak a The Expendables-trilógia harmadik részétől, ám a rideg valóság alaposan felpofozta Sylvester Stallone-t: mindössze csak egy nagyon szolid 16 millió dolláros premierre futotta Barney Rosséktól, ami nem csak, hogy az első rész nyitó számait (34 millió), de még a másodikét (28 millió) is alaposan alulmúlta. Pedig minden lehetőségük meg volt arra nézve, hogy a trilógia legjövedelmezőbb alkotása legyen a harmadik felvonás, ugyanis olyan nagy sztárokat sikerült ezúttal megszerezniük a régi idők old school hangulatát megidéző akciófilmbe, mint Mel Gibson, Harrison Ford, Wesley Snipes és Antonio Banderas. Hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy ezúttal minden összeesküdött az akciósztárok ellen, hiszen ideje korán kikerült a film digitális kópiája a világhálóra, amit jóval a bemutató előtt bárki megszerezhetett. Ezzel ugyan egy ügyesebb sajtóreferens bizonyára kommunikálni tudja majd a gyengébb eredményt, holott nyilvánvalóan a közönség úgy érezhette, hogy a The Expendables-franchiseból kifogyott a szufla, amit már a nosztalgiafaktor sem tudott kihúzni a bajból. Ezek alapján nem hiszem, hogy lenne egy újabb felvonás, bár a hollywoodi producerek észjárása kifürkészhetetlen.

box_office_afelaldozhatok_3_#4

A Tini nindzsa teknőcök nem adták meg a kellő tiszteletet a nagy öregeknek

Sajnos a feltámasztott Tini nindzsa teknőcök végül nem kapták meg a jó szándékú, nevelőcélzatú atyai pofont Sylvester Stallone-tól, pedig az végre egy kicsit helyre billenthette volna a világrendjét. Hiába volt A feláldozhatók 3. része a hétvége legnagyobb kihívója, a Tini nindzsa teknőcök olyan könnyen bántak el velük, mintha csak pizzatésztát gyúrnának és ezzel bebiztosították az első helyüket. Még úgyis, hogy 57%-os zuhanást könyvelhettek el a második hétvégjükre, ami pénznembe átszámítva 28 millió dolláros bevételt jelentett. A 125 milliós budget-ből forgatott blockbuster Amerikában már 117 milliónál jár, amivel már majdnem sikerült visszatermelniük a készítési költségeket. A globális eredményekkel együtt pedig már 185 millió dollárnál járnak Szecska mester tanítványai. Ilyen tempóban hamar átverekedik magukat a 200 milliós határon.

box_office_tini_nindzsa_teknocok_#1_28

Közel a fél milliárdos vonal

A galaxis őrzői - függetlenül attól, hogy elvesztették az első helyüket – továbbra is menetelnek előre és fürödnek az osztatlan népszerűségben. A hétvége után újabb 24 milliót szedtek össze, aminek köszönhetően Rocketék Amerikában már 220 milliónál járnak. A világ is egyre inkább ráharap James Gunn rendkívül szórakoztató űroperájára, ugyanis a Marvel nagy blockbustere nagyon közel került a fél milliárdos vonalhoz (jelenleg 418 milliós összbevételnél tartanak). Önmagában már ezek is nagyon szép számok, mégis a látottak alapján nagyon örülnék neki, ha A galaxis őrzői is csatlakozhatna a milliárdosok klubjába, mert erre alaposan rászolgáltak!

box_office_a_galaxis_orzoi_#2_24

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. Tini nindzsa teknőcök

2. A galaxis őrzői

3. Kamuzsaruk

4. A feláldozhatók 3.

5. Az emlékek őre

6. A vihar magja

7. Az élet íze

8. Lucy

9. Step Up: All In

10. Sráckor

Megosztás facebookon