asdf

Box Office: Sikeres volt a majmok forradalma

Optimusz fővezér nem bírt el Caesar-ral, a majmok vezetőjével, aki kíméletlenül letaszította az Autobotokat a Box Office-lista éléről. Ezzel együtt a robotoknak sincs okuk szégyenkezniük: sikerült felrobbantaniuk a 200 milliós „hidat”.

Megérett a „dollárgyümölcs” Caesar fáján

Eddig tartott az Autobotok uralma a földön. Az előzetes elvárásoknak megfelelően érvényesült a papírforma: a Majmok bolygója-franchise legújabb része a premier után azonnal az élre állt. Méghozzá úgy, hogy az eredményének sikerült felülmúlnia az első résznek, A majmok bolygója: Lázadás-nak a nyitó számait. Egy kis emlékeztető: a 2011-ben rebootolt történet 54 milliós starttal kezdhette meg a menetélését, ami végül 481 millió dolláros összbevételbe torkollott. Annak tükrében volt ez impozáns szám, hogy mindösszesen 93 millió ropogós zöldhasúból hozták tető alá Caesar kitörését.

A folytatás, A majmok bolygója: Forradalom szűk 20 millió dollárral tudott többet hozni az első hétvégéjén. Számszerűsítve: a premier után 72 millió dolláros nyitányt könyvelhetnek el a majmok. Ez így első olvasatra nagyon szépen cseng, csakhogy a képet árnyalja az, hogy a második rész sokkal többe került: ezúttal 170 milliós budget-ből gazdálkodhatott a film direktora, Matt Reeves. Hiába, egy forradalom sokkal költségesebb „móka” egy hirtelen ötlettől vezérelt lázadásnál…

A következő hetek adati világosabb képet fognak festeni a majmok erejéről. Remélem, hogy megtérül a befektetés és a stúdió hamar zöld utat ad a folytatásnak, mert bőven van még potenciál Caesar történetében.

box_office_majmokbolygoja_forradalom_1

Lassan kihalnak Optimuszék?

Lassan, de biztosan kifulladnak a dinobotok. A harmadik hétvégéjükön Mark Wahlbergék újabb nagymértékű - 56% - zuhanást könyvelhettek el, ami pénznemre átválta 16 millió dolláros bevételt jelent. Ezzel Optimusz-nak végül sikerült átlovagolnia a 200 milliós küszöbön. A nemzetközi „pénztárcsilingelésekkel” együtt Űrdongóék rohamtempóban száguldanak a 800 milliós mérföldkő felé, ami nagyon szép teljesítmény egy négy részt megélt franchise-tól.

Amerikában most már biztosan visszahozza a készítési költségeket – 210 millió dollárból forgatták a robotos kalandot -, a kérdés az, hogy mennyi tiszta profitot lesz képes hazai földön termelni. Ilyen eredmények mellett biztosan megvalósul a tervezett második Transformers-trilógia.

box_office_transformers_akihalaskora_200_2

Melissa McCarthy jól tartja magát

Az iszonyúan negatív visszhangok ellenére - 23%-on áll Rotten Tomatoes-on - Melissa McCarthy új filmje, a Tammy továbbra is aranybányának számit. A második hétvégéje után további 12 millió dollárt szedett össze a stúdiónak, így a 20 millis budget-ből forgatott film közel háromszorosát termelte már vissza a Warner Brothers-nek.

Melissa McCarthy ezzel újfent bizonyította azt, hogy még mindig ő a vígjáték műfaj ügyeletes királynője. Még akkor is, ha a kritikai és nézői visszhangok alapján ezúttal sem sikerült emlékezetest alakítania.

box_office_tammy_3

Top 10-es amerikai bevételi lista

1. A majmok bolygója: Forradalom

2. Transformers: A kihalás kora

3. Tammy

4. 22 Jump Street - A túlkoros osztag

5. Így neveld a sárkányodat 2.

6. Earth to Echo

7. Távozz tőlem, Sátán!

8. Demóna

9. Szerelemre hangszerelve

10. Jersey Boys

Megosztás facebookon