asdf

A 10 legjobb szuperhősfilm

  • Szerző: P. Kristóf
Az elmúlt évtized filmes termésében előkelő helyet foglalnak el a szuperhősös mozik, korunk legnépszerűbb műfajává vált a képregények feldolgozása. Vannak köztük Oscar-díjas alkotások és olyanok is, melyek említésre sem méltók, ezért összegyűjtöttük nektek azt a tízet, amit szerintünk nem szabad kihagyni.

10. Ha/Ver (2010)

Szuperhős: Kick-Ass, Big Daddy, Hit Girl

Ellenség: Frank D'Amico, a város drogbárója és őrült fia, Vörös köd

Mitől menti meg a világot: Ezúttal csupán a saját városát menti meg a helyi drogmaffia főnökétől.

9. Superman (1978)

Szuperhős: Clark Kent/Superman

Ellenség: Lex Luthor

Mitől menti meg a világot: Lex Luthor egy rakétát irányít a Szent András-törésvonalra, hogy ezzel elsüllyessze Kalifornia nyugati részét és megemelje az általa vásárolt, egyelőre sivatagos területet. Hogy hősünknek ne legyen annyira egyszerű a dolga, egy másik rakétát is aktivál, amely Hackensack városa felé tart. 

8. Vasember 3. (2013)

Szuperhős: Tony Stark/Vasember

Ellenség: Mandarin

Mitől menti meg a világot: Egy őrült terroristától és az általa kifejlesztett szuperkatonáktól, akik a nekik beadott szertől néha spontán felrobbannak. Emellett megmenti még az amerikai elnök életét és megvédi szeretteit, miközben szembe kell szállnia saját démonaival is. 

7. Pókember (2002)

Szuperhős: Peter Parker/Pókember

Ellenség: Zöld Manó

Mitól menti meg a világot: A Zöld Manóvá váló Norman Osborn bosszúhadjáratot indít üzleti vetélytársai ellen, majd mikor Pókember megpróbálja megakadályozni, a szeretteit is célba veszi. 

6. Watchmen: Az őrzők (2009)

Szuperhős: Rorschach, Éji Bagoly, Komédiás, Doktor Manhattan, Selyem Kísértet, Ozymandias

Ellenség: ?

Mitől menti meg a világot: A visszavonult szuperhősöket valaki elkezdi gyilkolászni, így kezdetben nem a világot, hanem magukat próbálják megmenteni, ám végül kiderül, hogy a háttérben egy jóval nagyobb összeesküvés áll, mely egy atomháború kitöréséhez vezethet.

5. Bosszúállók (2012)

Szuperhős: Vasember, Hulk, Thor, Amerika kapitány, Fekete Özvegy, Sólyomszem

Ellenség: Loki és a chitaurik hadserege

Mitől menti meg a világot: Thor testvére, Loki bosszút akar állni rajta, ezért egyezséget köt egy idegen fajjal azért, hogy segítsenek neki leigázni a Földet.

4. A csodálatos Pókember (2012)

Szuperhős: Peter Parker/Pókember

Ellenség: a Gyík

Mitől menti meg a világot: Az őrült tudós az egész várost hozzá haosnló gyíkszerű lénnyé akarja változtatni, hogy képesek legyenek meggyógyítani magukat.

3. X-Men: A kívülállók (2000)

Szuperhős: az X-Men csapat és vezetője, Xavier professzor

Ellenség: a Mutáns Testvériség és vezetője, Magneto

Mitől mentik meg a világot: Magneto minden embert mutánssá akar változtatni, ugyanis azok torzszülöttekként kezelik őket.

 2. A sötét lovag: Felemelkedés (2012)

Szuperhős: Bruce Wayne/Batman

Ellenség: Bane

Mitől menti meg a világot: Bane és hadserege elfoglalta Gotham városát és az egészet a levegőbe akarják röpíteni, ezzel megölve több millió embert.

1. A sötét lovag (2008)

Szuperhős: Bruce Wayne/Batman

Ellenség: Joker

Mitől menti meg a világot: A teljesen elmebeteg és anarchista Joker-től, aki át akarja venni a város irányítását hogy teljes káoszba taszítsa azt.

Megosztás facebookon