asdf

Lexikon

12 év rabszolgaság

Egy afroamerikai férfi igaz története a nyolcszázas évek második felének Amerikájából.

12 majom

A 12 majom (Twelve Monkeys) egy 1995-ben készült amerikai sci-fi film Terry Gilliam, a Monty Python társulat egykori tagjának, rendezésében. Az időutazásos történetet Chris Marker A kilátóterasz (1962) című fénykép-regénye inspirálta, mely fekete-fehér állóképek segítségével meséli el a történetet. Az idő és az emlékezés problémái köré szerveződő történetben a főszerepeket Bruce Willis, Madeleine Stowe és Brad Pitt játsszák.

127 óra

A 127 óra 2010-ben bemutatott brit–amerikai életrajzi dráma, kalandfilm, melynek producere és társszerzője Danny Boyle. A film főszereplője James Franco.

2 kaliber

A népszerű képregény alapján készült, könnyed hangulatú thriller az Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik és Az olasz meló hangulatában készült. Kiváló főszereplőit nagyszerű mellékszereplői gárda támogatja!

2012

Jackson Curtis író a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, a kormány elhallgatta, hogy közeleg a világvége. A maja prófécia szerint az apokalipszis 2012-ben következik be.

2020: A tűz birodalma

Poszt-apokaliptikus fantasy egy olyan világról, ahol a sárkányok uralják a Földet.