asdf

Lexikon

Ó, testvér, merre visz az utad?

A Coen-fivérek modern Odüsszeusz átértelmezése a harmincas évek szökött fegyenceinek humoros kalandjait meséli el.

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi

Steven Soderbergh a hatvanas évek klasszikus rablós moziját, A dicsó tizenegyet értelmezte újra elképesztő sztárgárdával.

Oculus

Tíz évvel ezelőtt a Russell család tragédiája mindörökre rányomta bélyegét a két testvér, Tim és Kaylie életére, amikor Timet elítélték szüleik brutális meggyilkolásáért. Most Tim végre kiszabadul a védőőrizetből, s minden vágya, hogy normális életet élhessen; Kaylie-t azonban még mindig kísérti az a végzetes éjszaka, és meg van róla győződve, hogy szüleik halálát nem Tim, hanem egy gonosz természetfeletti erő idézte elő, amely egy antik tükörből szabadult el.

Oh Boy

A berlini generációs életérzést tökéletesen átadó Oh Boy a Német Filmdíjon 2013-ban hat elismerést kapott, többek között a legjobb rendezés, forgatókönyv, férfi főszereplő és mellékszereplő kategóriájában.

Öld meg Cartert!

Ted Lewis világhírű regényének adaptációja Michael Caine főszereplésével.

Ollókezű Edward

A különös látásmódú filmjeiről híres Tim Burton (Az Álmosvölgy legendája, Batman, Karácsonyi lidércnyomás, A halott menyasszony, Charlie és a csokigyár) talán legkülönösebb romantikus rémmeséje egyike a filmtörténet legszebb darabjainak!