asdf

Lexikon

Fák jú Tanár úr!

A volt bűnöző, Zeki Müller (Elyas M'barek) barátnője elrejtette a férfi által ellopott pénzt, és valaki pont a szajré fölé húzott fel egy iskolát. Zekinek ebben a helyzetben nincs más választása, kénytelen helyettes tanárnak kiadni magát a Goethe Középiskolában, és ezáltal újabb problémával gazdagítja a német oktatási rendszert: minden idők legőrültebb pedagógusával. Éjszakánként titokban próbálja kiásni a pénzt, napközben pedig drasztikus, bár hatékony módszerekkel igyekszik megnevelni a 10/b rakoncátlan diákjait. Ugyan pedáns kolléganője, Lisi Schnabelstedt (Karoline Herfurth) elítéli a férfi radikális pedagógiai fogásait, azon kapja magát, hogy beleszeret, sőt még segít is neki előásni valamit, ami jóval többet ér a pénznél – Zeki erkölcsi integritását.

Fák jú Tanár úr! 2.

A történtek után Zeki Müller lett a Goethe suli sztárja, mindenki szereti. Véletlenül talált új hivatása iránt érzett lelkesedéséből azonban veszíteni kezd a korai kelések, az irritáló diákok és a véget nem érő papírmunka miatt. Ráadásul az ambiciózus igazgatónő a fejébe vette, hogy elhalássza a rivális elit iskola orra elől a tájföldi partneriskola-programot, hogy ezzel turbózza fel a lezüllött Goethe-t, így az Oktatási Minisztérium őket választhassa ki új országos kampányához.

Fantasztikus négyes

A szuperhős-filmek újra divatba jöttek! Az X-Men, a Pókember, a Batman és a Hulk után most egy újabb sikeres, korábban megfilmesíthetetlennek tartott képregény-sorozat filmadaptációja hódítja meg a világot – ezúttal egyszerre négy szuperképességű főhőssel!

Farkas

Farkas a különleges mutánscsapat, az X-men egyik legerősebb tagja, irányíthatatlan, sebezhetetlen és kortalan. Csontjait egy ritka fémötvözet teszi törhetetlenné, kézfejéből hosszú karmok ugranak elő, ha szükség van rájuk. Ezúttal azonban társai nélkül, egyedül kell felvennie a harcot, ugyanis egy titokzatos férfi ajánlatára Japánba utazik, ahol élete legnagyobb csatáját kell megvívnia. Az Ezüst Szamuráj, a nindzsák hada és egy rendkívül veszélyes tudós mellett saját démonaival is szembe kell szállnia, azonban ha sikerül győznie, erősebbé válik, mint valaha.

Farkasokkal táncoló

Kevin Costner monumentális western-eposza gyönyörű képeivel és elgondolkodtató történetével minden idők egyik legfontosabb amerikai filmjévé vált!

Fedőneve: Donnie Brasco

Joe Pistone igaz történetét Mike Newell dolgozta fel Johnny Depp és Al Pacino főszereplésével.