asdf

Lexikon

A futurológiai kongresszus

A rendező, Ari Folman (Libanoni keringő, 2009) a film ama korszakában, amikor életszerűvé generált digitális karakterek uralkodnak a moziipar nagy területén, egy lépést előrébb lép, és az animáció gyönyörűséges szabadságával elénk tárja azt a világot, amikor bárki bevehet egy kémiai készítményt, és onnantól az agya abba a fantáziamoziba illeszti őt, amire mindig is vágyott, azokkal a színészekkel, akikkel csak kívánja. De hová lesznek azok a színészek, akik eladták a lelküket a stúdiók ördögeinek?

A galaxis őrzői

A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal "támad". Ez a látványos és akciódús űrkaland a "Galaxis őrzői" amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is.

A Grand Budapest Hotel

A Holdfény királyság Oscar-díjra jelölt rendezőjének abszurd, mesés humora egyre több rajongót vonz: vagy 15 szupersztár játszik együtt ebben a különleges hangulatú, feledhetetlen komédiában!

A Grincs

A Grincs egy 2000-ben, a Universal Pictures és az Imagine Entertainment által készített élőszereplős film, mely Dr. Seuss azonos című, 1957-ben megjelent könyvén alapul.

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége

A Gyűrűk Ura trilógia első része (A Gyűrű szövetsége) visszaadta sokak hitét a mozi varázsában, abban, hogy léteznek még filmkészítők, akik felejthetetlen történeteket tudnak vászonra álmodni.

A háború angyalai

Dél-afrikai történelmi film a második világháborúról

A háború császára

A Második Világháború lezárásaként Japán megadja magát a szövetséges erőknek. A romokban herverő ország politikai, gazdasági vezetését Douglas MacArthur parancsnok (Tommy Lee Jones – A szökevény) veszi át.

A háború sámánja

A gyermekkatonák gyötrelmekkel teli életét meséli el ez, a kritikusok egyöntetű méltatásával kísért alkotás, mely az idei évben Kanada jelöltje volt a legjobb idegennyelvű film Oscar®-díjára. Ezen felül két díjat is elhozott a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról, és huszonhét további díj nyertese.

A hallgatás szabálya

Robert Redford kilencedig rendezésével a hetvenes évek kedvelt műfaját, a ma reneszánszát élő politikai trhillert karolta fel, elsőoszályú mellékszereplőivel egyaránt kiszolgálva a zsáner rajongóit és a közelmúlt több hasonló műfajú film fiatalabb kedvelőit is.

A hallgatás törvénye

A közép-nyugati Ozark-hegység sivár vidékén él széthulló félben lévő családjával a tizenhét éves Ree. A drogdíler apja eltűnt, ő pedig egyedül kénytelen gondoskodni a súlyosan beteg anyjáról és a két kistestvéréről. Ráadásul most az otthonuk is veszélybe került.

A hang ereje

Az ördög Pradát visel rendezője, David Frankel ezúttal egy igaz történet feldolgozásával jelentkezik.